SOĞUK YAZ ÇORBASI
Yazın kilolalarımızdan kurtulmak yada kilolalırımızı korumak için, bunu yaparken aç kalıp bayılmamak için karnımızı tok tutabilmek için, hem damağımızda lezzet hem yüzümüzde tebessüm bırakabilmek için SOĞUK YAZ ÇORBASI..Sınırsız yiyebilir ve hiç kilo almayabilirsiniz.. Üstelik yapılışı da çok kolay!
Malzemeler:
2 su bardağı yarma
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
350 gr. Yoğurt
Su
3-4 dal taze nane
tuz
Yapılışı:
2 su bardağı yarma, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasülyeyi haşlıyoruz. Ayrı ayrı haşlamak daha rahat olacaktır. Hepsini karıştırıp süzgeçe alıyoruz. Soğuması için 1-2 saat tezgahın üzerinde bekletiyoruz.
Yoğurdumuzu derin bir kaba alıyoruz tuz ve su ilave ederek 5 dakika kadar çırpıyoruz. Ayran kıvamına geldiginde süzgeçde beklettiğimiz malzemelerimizi ilave ediyoruz. Taze nane yapraklarını küçük parçalara bölüyoruz. Soğuk çorbamızı bir kez kaşıkla karışıtırp üzerine naneleri ilave ediyoruz. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
Soğuduktan sonra kaselere doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Soğuk Çorbayı kapalı bir kabın içinde buzdolabında günlerce bekletip istediginiz zaman cıkartıp yiyebilirsiniz.
- Elinizde tüm malzemeler yoksa bazılarını ilave etmeyebilirsiniz. Mutlaka bulunması gereken malzeme yarmadır. Geri kalan malzemelerden elinizde bulunanı kullanabilir yada hoşlanmadıgınızı çıkartabilirsiniz. Ancak unutmayın ki hepsi çok faydalı ve besleyici besinlerdir ve çorbanıza lezzet katar.
- Taze naneniz yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz.
tebrikler Başak hanım.güncel konularda bizi bilgilendirmenizi bekliyoruz her zaman
YanıtlaSil