12 Temmuz 2010 Pazartesi

Sodalı Ispanaklı Enfes Börek ve Koyu Yeşil Salata :)

Yaz çorbasını yaptıktan sonra yanına ağır olmayan, hafif ama lezzetli bir yemeğe ihtiyaç duyduk..Yaz çorbası yoğurtlu ve soguk oldugundan arkasından sıcak çıtır çıtır bir börek çekti canımız. O gün eşim semiz otu da getirmişti, onu da evdeki diğer koyu yeşil salata çeşitleriyle harmanlayıp güzel bir salata oluşturdum. İşte tarifleri:

Sodalı Ispanaklı Enfes Börek

Malzemeler:

3 yufka
350 gram taze ıspanak
1 baş soğan
350 gram beyaz peynir
pul biber
karabiber
tuz
1 yumurta
2 kaşık sıvı yağ
1 şişe soda

Yapılışı:
350 gram taze ıspanağı 3-4 defa yıkadıktan sonra küçük dilimlere ayırıyoruz.1 baş soğanı küp küp doğrayıp ıspanaklara ekliyoruz. Parçaldığımız beyaz peyniride malzemelere ekleyip pul biber, karabiber ve tuz ile iyice harmanlıyoruz.

1 yumurta ve 2 kaşık sıvı yağı bir kasede çırpıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.

Midi fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştiriyoruz. Bir yufkayı tepsinin en altına tepsinin dışına taşacak şekilde seriyoruz. Yumurta ve sıvı yağ karışımından biraz ekleyip fırça ile yufkanın üzerine sürüyoruz. İkinci yufkayı parçalara bölerek ilk kat yufkanın üzerine bırakıyoruz. Yine biraz sıvıdan sürüp ıspanaklı harcın tamamını eşit şekilde yayıyoruz. Üçüncü yufkayı yine parçalara bölüp harcın üzerini tamamen kapatıyoruz. Tepsinin dışında kalan yufkanın parçalarıyla böreğin üzerini muntazam bir şekilde kapatıyoruz. Kalan sıvıyı da üzerine sürüp istediğimiz büyüklükde böregimizi parçalara kesiyoruz.

1 şişe sodayı kestiğimiz yerlerden böreğin üzerine eşit miktarda döküyoruz.
Üzeri kızarıncaya kadar 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Biraz soğumaya bırakıp servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Pişirmeden önce


Pişirdikten sonra


Koyu Yeşil Salata

Malzemeler:

1 kase ayıklanmış semiz otu
yarım bağ roka
3-4 dal taze nane
1-2 dal dere otu
2 büyük boy domates
2 büyük boy köy biberi
1 limon
3 kaşık zeytin yağı
tuz
çok az salata sosu tozu (arzuya göre)


Yapılışı:

Yeşilliklerimizi sirkeli suda beklettikten sonra yıkıyoruz. Elimizle küçük parçalara bölüp orta boy bir kaseye alıyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp jülyen (uzun ince) doğruyoruz ve salatmıza ekliyoruz. Domateslerimizi küp küp dogruyoruz ve salatamızın en üstüne bırakıyoruz.

Bir kasede 1 limonu 3 kaşık zeytinyağını arzuya göre çok az salata sosu tozunu yada tuzu karıştırıyoruz. Karışımı salatanın üzerine döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun!


Jimmy Jump :)

Dün dünya kupası finalini izleyenler Jimmy Jump'ın saha ya girişini de izlemiştir. Jimmy Jump lakaplı Ispanyolu bu seneki Eurovision dan hatırlayacaksınız.
O bu tür hareketleri aktivistliğinden dolayı yapıyor. Genel anlamda aktivizm, toplumsal değişme ya da politik değişiklik meydana getirmek için kasıtlı bir biçimde yapılan eylem olarak tanımlanabilir. Bu eylem çelişmeli tartışmalarda taraflardan birini desteklemek ya da muhalefet etmektir.
Jimmy Jump da ırkçılığa karşı bu tür aktivitelerde bulunuyor..Tenis turnuvalarından tutunda Eurovision ve Futbol sahalarına kadar heryere gitmek için hem para hem de zaman harcıyor.

İşte Jimmy Jump'ın vukuatlerindan bir kaçı:






9 Temmuz 2010 Cuma

2010 - 2011 gelinlik modelleri

Bu sene güzeller güzeli gelin adaylarını birbirinden hoş gelininlikler bekliyor. Pronovias, Vakko ve Beymenin gelinlikleri özellikle harika..
Her güzelin gönlünde birgün bir gelinlik giymek yatar :)










En şirin tokalar






Yazın düğünü olacak gelin adayları ve değişik tokalardan hoşlanan bayanlar için 2010'un Avrupa modası!!!

Yaz çorbası


SOĞUK YAZ ÇORBASI

Yazın kilolalarımızdan kurtulmak yada kilolalırımızı korumak için, bunu yaparken aç kalıp bayılmamak için karnımızı tok tutabilmek için, hem damağımızda lezzet hem yüzümüzde tebessüm bırakabilmek için SOĞUK YAZ ÇORBASI..Sınırsız yiyebilir ve hiç kilo almayabilirsiniz.. Üstelik yapılışı da çok kolay!

Malzemeler:

2 su bardağı yarma
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
350 gr. Yoğurt
Su
3-4 dal taze nane
tuz

Yapılışı:

2 su bardağı yarma, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasülye
yi haşlıyoruz. Ayrı ayrı haşlamak daha rahat olacaktır. Hepsini karıştırıp süzgeçe alıyoruz. Soğuması için 1-2 saat tezgahın üzerinde bekletiyoruz.
Yoğurdumuzu derin bir kaba alıyoruz tuz ve su ilave ederek 5 dakika kadar çırpıyoruz. Ayran kıvamına geldiginde süzgeçde beklettiğimiz malzemelerimizi ilave ediyoruz. Taze nane yapraklarını küçük parçalara bölüyoruz. Soğuk çorbamızı bir kez kaşıkla karışıtırp üzerine naneleri ilave ediyoruz. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletiyoruz.
Soğuduktan sonra kaselere doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

Notlar:
  • Soğuk Çorbayı kapalı bir kabın içinde buzdolabında günlerce bekletip istediginiz zaman cıkartıp yiyebilirsiniz.
  • Elinizde tüm malzemeler yoksa bazılarını ilave etmeyebilirsiniz. Mutlaka bulunması gereken malzeme yarmadır. Geri kalan malzemelerden elinizde bulunanı kullanabilir yada hoşlanmadıgınızı çıkartabilirsiniz. Ancak unutmayın ki hepsi çok faydalı ve besleyici besinlerdir ve çorbanıza lezzet katar.
  • Taze naneniz yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz.
Sevgiler, Delimania Kız :)